Het huidige bedrijf bestaat uit een veehouderij, fouragehandel en een mesthandel. De huidige eigenaar is Piet Moerman.

De veehouderij is ooit begonnen als hobby van opa Adrianus. Adrianus had vroeger in Rockanje een bakkerij en in de vrije tijd die er nog was, besloot hij wat koeien te gaan houden. In 1924 is hij getrouwd en uit dit huwelijk kwamen 2 zonen, Wim en Bram. Bram bleef in de bakkerij en Wim ging verder op de boerderij, maar nog steeds hobbymatig.
Wim buiten in de wei de
koeien aan het melken
Wim trouwde met Janny en ze kregen 4 zonen en 1 dochter. De oudste is Adrie, hij ging later werken bij opa in de bakkerij, daarna werkte hij in de catering op de trein. Piet volgde en die ging zich helemaal richten op de boerderij en zorgde voor groei in het bedrijf. Wim kwam daarna en hij is timmerman geworden. Jan was de vierde zoon die er kwam, hij werd trailermonteur en hielp mee op de boerderij. Toen was het toch eindelijk tijd voor een dochter en is Conny geboren, zij heeft als verkoopster gewerkt en daarna huisvrouw. Bij Conny wordt de administratie gedaan van het bedrijf van Piet, factureren, rekeningen betalen en ga zo maar door.
Op de voorgrond
vader Wim en moeder Janny

Daarachter de kinderen
Jan, Piet, Adrie, Conny en Wim
Het veebedrijf kende op een gegeven moment een aantal van rond de 70 stuks vee, een groot deel hiervan werd gemolken en zo kwamen er wat inkomsten binnen.

In 1971 liet Piet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel als "Groothandel en Commissionair in Hooi, Stro, Fouragehandel en Veebedrijf; handel in aardappelen, Groente en Fruit, in kunstmest en Veevoer, benevens Loonbedrijf".

Hele grote plannen dus, die ook waarheid werden. De moeder van Piet, Janny, begon achter het huis en voor de boerderij een groente en fruitwinkel en was op het dorp al snel een begrip. Piet, of zijn vader, gingen regelmatig naar Rotterdam om groente en Fruit in te kopen voor de winkel, maar ook bij tuinderijen in de buurt werd inkopen gedaan, om maar zoveel mogelijk verse produkten te kunnen verkopen.
Janny in de
groentewinkel
Ook begon Piet in deze periode met de in-en verkoop van Hooi, Stro en al wat er maar aangeboden werd. In de loop van de jaren mag Piet diverse manege's en hobby stallen tot zijn klantenkring rekenen.

Maar het was nog niet genoeg.................................

Ook begon hij samen met Arie Struik en Dirk Ras een bedrijf in mestprodukten, dit is Orgacom geworden.
Van links naar rechts
De heren Moerman, Ras en Struik
Was dit dan genoeg................................nee natuurlijk niet, er was nog tijd over....................

Omdat hij met veel manege's in aanraking kwam, zag hij dat er misschien nog wel handel zat in de grote hopen paardenmest bij deze manege's. Hij begon in 1985 de paardenmest op te halen, dit werd gebracht naar een composteringsbedrijf. Daar maken ze compost voor de champignonnenteelt van de paardenmest. Inmiddels doet Piet zaken met transporteur Mesthandel Kroon Waarland BV.
Eén van de wagens
van Kroon Waarland
Inmiddels is het een bedrijf met 2 stallen, loodsen, weilanden en diverse hulpmiddelen waaronder een aantal tracktoren en karren waarmee Piet Voorne-Putten, Flakkee en de Zeeuwse eilanden afrijdt om maar steeds een voorraad hooi en stro in huis te hebben.
Op deze manier kunnen we Piet tegenkomen
Al met al een bedrijf om trots op te zijn dat nog steeds klaar staat voor zijn klanten, op welk gebied ook, Piet kent geen "NEE".